fbpx

Чести белези, че имате спешна нужда от ремонт на покрива

На колко години е имотът ви? А покривната му система? Имайте на предвид, че покривът е онзи елемент от една постройка, който понася най-сериозното атмосферно влияние и всички външни дразнения на климата, а и на заобикалящата ни среда изобщо. Ето защо покривът се износва доста по-бързо от всяка друга конструктивна част на имота ви. Нещо повече – той се нуждае и от повече грижи, както и от редовна подмяна, защото е символът на защита, протекция и предпазване за цялата сграда.

Дали нямате нужда от ремонт на покрив точно сега? Не можете да определите по какво да разпознаете подобна необходимост? Не се притеснявайте. Истината е, че не винаги е лесно с просто око да се установи нуждата от ремонт на покривната система. Често дори собствениците на скъпи имоти регулярно ползват услугите на майстори за диагностика на състоянието на покрива. Защото колкото повече отлагате във времето ремонта на покрива, толкова по-близо се доближавате до неговото невъзможно изпълнение, след което следва много по-скъпата услуга, а именно изграждане на покрив от нулата след събаряне на повредения.

Днес, ще ви посочим някои от основните индикации за това, че е време. Време ви е за ремонт на покрива, ако:

  • Установите наличие на теч. За съжаление, този индикатор се проявява в най-удобния момент, а именно по време на буря и дъжд. Това е моментът, когато дефектите по покрива могат да влошат състоянието и на вътрешните части на вашия имот, ако течът е голям. При всички положения, ако го установите, свържете се с майстори, докато не е твърде късно.
  • Виждате петна по тавана. Тези петна са с неясен за вас произход и най-често са тъмни. Както се досещате те са причинени в следствие на влагата. За разлика от теча, който ще даде отражение върху подовата настилка, а и ще го усетите веднага при дъжд, при петната съществува риск от забавяне на вашата реакция като собственик за спешно осигуряване на ремонт на тока.
  • Плащате все по-високи сметки за електрическа енергия. Покривът разполага и с изолационна функция. През зимата можете да установите, че въпреки наличието на климатик или друго отоплително тяло, помещението не може и не може да се затопли. В подобни случаи повечето потребители просто увеличават климатика, а понякога дори се заблуждават, че уредът е повреден, вместо да проверят дали нямат нужда от ремонт на покрива.
  • Виждате мухъл както по тавана, така и по стените, особено по ъглите на стаите. Обикновено, мухълът води и до поява на вредители. Това са индикатори, които трябва да ви накарат веднага да се обадите на надеждна и сигурна бригада за професионален ремонт на покриви. Мухълът може да е особено опасен, особено за хората с алергии, респираторни проблеми и с наскоро тежки изкарани болести и лечебни терапии, докато вредителите разнасят всякакви зарази, бактерии и инфекции.
  • Покривът е провиснал – да, това определено е индикация, че той има нужда от спешен ремонт. За съжаление, това се забелязва доста трудно от човек, който няма умения и знания в строителната сфера. Когато провисването пък стане твърде явно, за да се установи и от непрофесионалист, често е твърде късно и понякога се налага не ремонт на покрива, а цялостната му подмяна с нов. Нашият съвет е просто регулярно да оглеждате покривната система с повишено внимание дали няма някаква промяна в нейната структура.

Навременният ремонт на покрива е от особено значение. Той е фактор номер едно във възможността да избегнете нуждата от цялостна подмяна на покривната система. Имайте на предвид, че недобре ремонтираният покрив, както и изобщо неремонтираният покрив крият сериозен риск за вашия имот, а и за неговите обитатели особено в случай на буря, падане на тежки предмети като големи клонове, градушка и други.